"Maša i meda", fenomen na mreži YouTube

Izvor: Niški portal | 16-Dec-2016 | 22:36

"Maša i meda", fenomen na mreži YouTube

Ruski crtani film "Maša i meda" su mediji ocenili kao "demonstraciju Putinove meke sile". Ne znamo da li je do "meke sile" ili je mala Maša, odevena u tradicionalnu rusku nošnju, sa maramom na glavi, ušla u naš dnevni repertoar u 120 zemalja, zbog svog temperamenta i naravi. Crtani film je preveden na 25 jezika, a epizoda "Maša i kaša" je sakupila milijardu i 804 miliona pregleda i postala je šesti po redu  snimak po gledanosti u istoriji YouTube-a.

   

“Ideja za serijal nastala je iz želje da se na komičan način predstave odnosi između dece i odraslih tako da gledaocima budu sasvim jasni unutrašnji doživljaji junaka”, rekao je direktor projekta Denis Červjacov.

I tako dok se Maša zabavlja, dok se "igra" sa medom i dok mu pravi neverovatne probleme i dok imamo utisak da to nikada neće prestati i dok se ljutimo na Mašu i dok sve simpatije odlaze medi, saznajemo da jedan italijanski list piše “Dok se u svetu medved najčešće predstavlja kao zlo protiv kojeg se treba boriti, istočnoevropska deca u njemu vide onoga ko pomaže plavokosoj devojčici da nađe put do kuće”.

Tako je to i u životu. Sve se može sagledati iz dva ugla.

Komentari
0
Pošalji komentar
2Nk 76y
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: