''PinokiYo'' - plesna predstava na sceni Narodnog pozorišta

Izvor: Niški portal | 10-Apr-2018 | 17:40

Plesna predstava „PinokiYo“, u izvođenju ''Continuum plesnog teatra'' i plesnog kluba ''Swing'', biće odigrana u nedelju, 15. aprila, na sceni Narodnog pozorišta u Nišu. Režiju potpisuje izvršni producent „Continuum“-a i sportski direktor kluba „Swing“ Đorđe Mihajlović, a rađena je po tekstu Stefana Mitića (Stefan Tićmi), autora knjiga "Uvatile me lutke" i "Akiko". Predstava će početi u 20h, a karte se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta, kao i u klubovima „Continuum“ i „Swing“, po ceni od 300 dinara.

„Plesna predstava je forma koja se bazira na izvođenju koreografije na pozorišnoj sceni, gde izvođači pričaju priču pokretom, koji sugiriše radnju. Ova forma je popularna u zapadnoj kulturi, pogotovo na Brodveju“, objašnjava Mihajlović

„Continuum Dance Theatre“ je do sada već izneo nekoliko predstava podseća Mihajlović, i to: „Put oko sveta“ i „Petar pan,  plesne komedije „Kol’ko Konj 4 Noge Ima?“ i „Deda je pao“, kao i „Big Time“ franšizu, koja se održava dva puta godišnje. Ova organizacija je jedina u Nišu koja samostalno radi na ovakvim projektima.

''Ono što predstavu „PinokiYo“ razlikuje od ostalih je to što je „PinokiYo“ smešten u 2018 godinu. Malo starije posetioce će vratiti u detinjstvo, a pritom će ih zabaviti satira, koja je neizostavni deo. Priča je društveno angažovana. „Prikazujemo problematiku modernog deteta i stavljamo ga u okruženje koje vrši negativan uticaj. PinokiYo će na kraju prikazati prave vrednosti i rešiti sve svoje nedoumice. U ovoj predstavi će odrasli naučiti o deci, a i deca o odraslima“, kaže reditelj Đorđe Mihajlović.

Predstava je namenjena i deci i odraslima. Na orginalan način će biti prikazana problematika savremenih tinejdžera i ponuditi par interesantnih rešenja.

Predstava ''Kolko konj 4 noge ima''

Inače, „Continuum Dance Theatre“ je kreativna zajednica, koja postoji sa ciljem podsticanja kreativne inicijative kod dece i mladih. U saradnji sa pozorištem u Nišu, „Continuum“ zastupa formu po imenu „Continuum Dance Theatre“, koja se bavi pozorišnom produkcijom, a bazira se na radu plesne škole u kojoj se edukuju deca i mladi iz oblasti modernih plesova.

Do sada, klub se može pohvaliti velikim brojem nagrada i uspeha, među kojima izdvajaju: Top 10 grupa na Svetskom prvenstvu 2013. u Kopenhagenu, finale emisije „Ja imam talenat“, finale emisije „Više od Igre“, koreograf Ana Stanišić je finalista svetskog prvenstva za solo (odrasli), a u poslednjih 5 godina osvojili su preko 20 titula državnih prvaka.

Komentari
0
Pošalji komentar
tw1 QG5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: