14. Čupin memorijal: Alternativniji i žešći zvuk

Izvor: Niški portal | 24-Jun-2018 | 17:33

Poslednje večeri festivala Nisomnia 2018 tačnije večeras u 20:30 na platou niške tvrđave, biće održan 14. Rok memorijal ''Čupa''. Nastupiće pet bendova, a organizatori kažu da će se ove godine čuti alternativniji i žešći zvuk nego što je to bio slučaj tokom prethodnih festivala.

14. put u Nišu se održava Rok memorijal ''Čupa'' posvećen nekadašnjem direktoru Niškog kulturnog centra, dugogodišnjem basisti niške Galije i velikom kulturnom radniku Zoranu Radosavljeviću Čupi. Ovoga puta, festival je na otvorenom tačnije na platou niške tvrđave. Bendovi različitog žanrovskog opredeljenja ove godine vraćaju stari sjaj Čupinog memorijala, istakli su organizatori.

Nastupaju: Iron made in NI - Iron Maiden tribute, Nemesis, Totalni Klošari, The Bloody Earth i Opposite Way.

Pred ovogodišnji memorijal, u Paviljonu u Tvrđavi promovisane su i dve knjige ''Seljobiriti kaži 2'' autora Branislava Bašića, kao i knjiga ''Rokenrol u kandžama interneta 2'' Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, koja ističe važnost interneta za promociju rokenrola.

Slogan 14. Čupinog memorijala je ''Najvažnije je biti zdrav''. Ulaz na festival je slobodan.

Inače, ovogodišnje izdanje se održava na inicijativu i u organizaciji Udruženja građana Balkanrock, Niškog kulturnog centra i Čupinih prijatelja.

Podsećanja radi, Zoran Radosavljević Čupa je preminuo 2004. godine posle teške bolesti. Prvo izdanje memorijala organizovano je 2005. godine.

Komentari
0
Pošalji komentar
SMw ciI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: