Nedostaje rampa na ulazu u malu salu Hale Čair, ali većnik ponosan na saradnju sa mladima i pomoć koja im se pruža

Izvor: Niški portal | 29-Nov-2019 | 10:30

Miljan Hadžović član Opštinskog veća u GO Pantelej, profesor Fizičke kulture i vaspitanja, trenutno na doktorskim studijama na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, trener Košarkaškog kluba u kolicima „Nais“ i jedan je od osnivača tog kluba.

Kao većnik za kulturu, obrazovanje mladih i sport u GO Pantelej, ističe da su ovom resoru glavni ciljevi mladi ljudi, i sportski klubovi kojih na području opštine ima 57. Svake godine ova opština posredstvom projekata, a sve do utroška sredstava predviđenih budžetom pomaže klubove kako bi se sportsko – rekreativne aktivnosti negovale.

Kaže da je kao resorni većnik veoma zadovoljan radom Kancelarije za mlade gde rade tri vredna i perspektivna momka. Zajedno su realizovali više projekata, a posebno je ponosan na projekat koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta koji se realizovao na Kameničkom visu i na 12 manifestacija finansiranih od same opštine.

Kao trener Košarkaškog kluba u kolicima „Nais“, Miljan kaže da je veoma ponosan na osnivanje samog kluba 2017. godine i kaže da je ovo po prvi put u istoriji košarke u kolicima da Niš ima jedan ovakav klub. Klub je mlad i za sada nemaju velika očekivanja, ali učestvuju u Ligi i raduju se svakoj pobedi koja dođe. Zahvaljuju se opštini i Gradu, kao i ljudima iz SC Čair na pomoći koju su im omogućili. Treniraju u maloj sali Hale Ćair i jedino napominje da im je potrebna rampa na ulazu u pomenutu salu jer je košarkašima u kolicima otežan ulaz u prostorije za trening, pa uvek neko mora da pomaže. Poslednjih godina se radi na prevazilaženju barijera ovog tipa, ali pristupačnost ovoj sali nije rešena.

Ceo život je u sportu i bavio se košarkom kao igrač i bio omladinski reprezentativac, a diplomski i master rad su mu bili baš na temu bavljenja sportom osoba sa invaliditetom, a kako u svojoj užoj porodici ima osobu sa invaliditetom, dodatno je podstaknut bio da razmišlja u ovom pravcu.

Za igrače iz kluba kaže da su sjajni i da ako ovako nastave pred njima su uspesi u ovom sportu.

Mladima poručuje da svi treba da se bave sportom jer sport čoveka načini pravim čovekom sa svim vrlinama koje su potrebne.

 

* Ova reportaža se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji GO Medijana u 2019. godini. Projekat sufinansira GO Pantelej.

Komentari
0
Pošalji komentar
owa IFN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: