Dom zdravlja Kuršumlija postaje bolnica, dobija novu opremu i sanitetsko vozilo!

Izvor: Niški portal | 11-Sep-2019 | 14:01

Dom zdravlja Kuršumlija mogao bi da postane uskoro bolnica, najavio je danas ministar zdravlja u Vladi republike Srbije Zlatibor Lončar.

 - Kuršumlijski Dom zdravlja ima ambiciju da bude bolnica, imaju gotovo sve specijaliste, stacionar, on je ustanova za sebe, kazao je ministar prilikom posete Topličkom okrugu, odnosno svim zdravstvenim ustanovama sa područija tog okruga.

Ministra su u Kuršumliju sačekali direktorka Doma zdravlja dr Uranija Petrović i predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić sa saradnicima.

Po završenom obilasku  ministar je održao sastanak sa rukovodstvom Doma zdravlja.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranija Petrović zatražila je od ministra Lončara da Dom zdravlja ostane samostalan zbog kako je kazala značaja za stanovništvo Kuršumlije, posebno zbog ljudi koji žive u udaljenim mestima, razuđenosti terena koji Dom zdravlja pokriva od 1000 kvadratnih kilometara.  Tražila je i da se odobri prijem tri lekara i tri medicinske seste zbog potrebe boljeg pružanja zdravstvene zaštite. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar podržao je ideju direktorke Doma zdravlja Kuršumlija dr Uranije Petrović da ta zdravstvena ustanova  ostane da funkcioniše samostalno i obećao da će ozbiljno razmotriti predlog o prijemu traženih lekara i medicinskih sestara. 

Ministar je najavio da će ova zdravstvena ustanova uskoro dobiti i jedno sanitetsko vozilo, kao i rendgen aparat. Resorni ministra je razgovarao i sa pacijentima koji su čekali na pregled kod izabranog lekara, što je izazvalo opšte oduševljenje samih pacijenata, ali i rukovodstva DZ Kuršumlija. 

Niški portal

Komentari
0
Pošalji komentar
l7n q4M
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: