Felne od automobila, građevinski šut, krupni otpad, lekove i špriceve građani bacaju u kontejner

Izvor: Niški portal | 13-Oct-2020 | 00:16

Radnici JKP Medijana ponovo zatiču krupni otpad i građevinski šut u kontejnerima, kao i pored njih, što predstavlja veliki problem u njihovom radu. Na fotografijama koje objavljujemo vide se čak i felne od automobila bačene tamo gde ne smeju biti.

Osim što se na ovaj način stvaraju mini deponije, takvo ponašanje neodgovornih građana često dovodi do velike materijalne štete. 

- Kada u kontejnerima završi građevinski šut, beton, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali koje radnici ne primete zbog drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulični sistem na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova. Šteta je dvostruka - vozila su u kvaru i ne mogu na vreme da prazne kontejnere, a budžet grada trpi zbog neophodnih popravki. Takođe, uništavaju se i kontejneri, priča dobro upućen izvor Niškog portala detalje problematike na koju retko ko od građana obraća pažnju dok ne savesno odlaže odpad.

U kontejnerima ili pred njih nesavesni građani bacaju čak i lekove, špriceve i igle, a svako od nas u poslednje vreme mogao je da vidi i hiruške maske koje nakon upotrebe završe na ulici, kraj puta ili nasred prirode i nekog lepog šetališta pa samim tim i uopšte ne čudi što nam priroda sve lepo vrati na svoj način.

Komentari
0
Pošalji komentar
EFo dgq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: