Vakcinacija protiv kovida u Srbiji počinje sledeće nedelje

Izvor: Niški portal | 23-Dec-2020 | 09:56

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da se očekuje da Agencija za lekove i medicinska sredstva do kraja nedelje da dozvolu za početak imunizacije Fajzerovom vakcinom koja je juče stigla u Srbiju, a da vakcinacija počne naredne nedelje.

Đerlek je rekao da je u Srbiju stiglo 4.875 doza te vakcine i da je ona uskladištena prema protokolu. On je rekao da su predstavnici ALIMS na sednici Koordinacionog tima rekli da se očekuje da u januaru stigne još 21.000 doza vakcine Fajzer.
 
Na pitanje ko će se prvi vakcinisati, rekao je da će se u toku dana tačno znati ko će prvi dobiti ove vakcine.


 
On je dodao da je održan prvi sastanak Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju i da će se operativni plan za imunizaciju koja će se obavljati u 2021. menjati u skladu sa pristizanjem vakcina.
 
Đerlek je rekao da je danas veliki dan za Srbiju u borbi protiv Covida19 i da je Srbija pokazala koliko je na evropskom i svetskom nivou popravila svoj status.
 
"Država čini sve napore da ono što obeća i ispuni. Predsednik države je obećao da će doći prve količine Fajzerove vakcijne do kraja godine, danas je 22. decembar, obećanje je ispunjeno. Ministar zdravlja je rekao da će doći u utorak, danas je takođe utorak",
 rekao je Đerlek.

Komentari
0
Pošalji komentar
5Ty Cm5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: