Na čekanju za vrtić 80 mališana, novi vrtić smanjuje liste čekanja

Izvor: Niški portal | 28-Nov-2019 | 07:42

Obrazlažući stanje u predškolskoj ustanovi „Neven" u Prokuplju, direktorka Vesna Jovanović kaže da ovu ustanovu pohađa 984 dece, smeštenih u četiri objekta, a da se trenutno njih 80 nalazi na čekanju.

Prema njenim rečima, problem nedostatka prostora za smeštaj dece u toj ustanovi u potpunosti će biti rešen izgradnjom još jednog, petog obdaništa, čiji će smeštajni kapaciteti biti daleko veći od broja dece koja su sada na čekanju.

O investicijama, brizi o deci i socijalno ugroženim kategorijama, na zasedanju Skupštini Grada Prokuplja govorila je i šef odborničke grupe SNS Ljubica Stanković.

Ona se osvrnula na izgradnju nove prokupačke pijace, rekonstrukciju nove bolničke zgrade, izgradnju gradskih i seoskih puteva, škola i vrtića.

Stankovićeva je poručila da se mnogo gradi i ulaže, i to prioritetno u školstvo i zdravstvo.

-Nakon ovih velikih investicija, i ostalo će doći na red. I besplatne škole jezika i besplatne školske knjige za sve đake i besplatne ekskurzije, i nadam se još mnogo toga lepog, što želimo sebi i našoj deci, kazala je Ljubica Stanković.


Budžet se realizuje planiranom dinamikom

Na sednici Skupštine Grada Prokuplja, prva i najvažnija tačka dnevnog reda bila je usvajanje Izveštaja o izvršenju budžeta za period 01.01.2019.-30.09.2019. godine.

Na osnovu izveštaja Odeljenja za finansije, zaključeno je da se budžet Grada realizuje planiranom dinamikom, i da je u prethodnim mesecima realizovan 53,63 odsto, što bi značilo da će do kraja ove kalendarske godine planirani budžet biti realizovan oko 80 odsto.

Od početka godine do danas, ostvareni su prihodi i primanja u iznosu od 876.771.582,48 dinara, rashodi i izdaci iznose 878.016.167,40 dinara, što prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za finansije Saše Stošića, ukazuje da se domaćinski poslovalo, bez dugovanja i trošilo samo zarađeno.

-Balans između prihoda i rashoda je potpuno usaglašen, nismo trošili više nego imamo i nismo se zaduživali, a sve svoje obaveze uredno smo izmirivali, kazao je većnik Stošić, naglasivši da su prirititi u prethodnom periodu bili deca, infrastruktura i javna preduzeća.

Komentari
0
Pošalji komentar
4kS nnh
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: