Nove mere: Od utorka se radno vreme većine objekata završava u 21 h

Izvor: Niški portal | 16-Nov-2020 | 00:07

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas posle sednice Vlade da je prihvatila savet stručnog dela Kriznog štaba da budu uvedene restriktivne mere, kako bi zaustavili širenje korona virusa. Vlada je donela odluku da bude ograničen rad ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, klubova..., odnosno svega osima apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave dostavom hrane. Radno vreme biće ograničeno od 21 sat uveče do pet ujutro.

- Primena počinje od utorka 17. novembra, jer želimo da damo jedan dan privredi da se prilagode. Trajaće 15 dana, tačno do 1. decembra, kada će Vlada odlučiti da li da se pooštravaju mere. Nadam se da neće biti potrebno, rekla je ona.

Brnabić je navela da je sledeća restriktivna mera zabrana kretanja, ali da oni nisu za to, osim ako ne bude najneophodnije.

Ona je dodala da je Srbija i sa ovim brojkama u zelenoj zoni.

- Pravi je trenutak da uvedemo dodatne mere i da ostanemo na ovome. Zajedno sa predsednikom iz dana u dan pratimo krivu. Uspeli smo da je zaravnimo, ali moramo da je zaržimo još par dana, da bi počela da pada, kaže premijerka.

Foto:Tanjug

Komentari
1
Pošalji komentar
WAa U4D
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: