Jeftina Uskršnja torta, pripremite očas posla

Izvor: Niški portal | 19-Apr-2020 | 00:06

Potrebno je:

8 jaja, 300 g oraha, 200 g šećera+, 100 g čokolade, pomorandža, 100 g džema od kajsija. Za glazuru: 200 g bele čokolade, 100 g putera

 

Priprema:

Žumanca i šećer penasto umutite. Dodajte omekšalu čokoladu, sok i pomorandžinu koru pa dobro promešajte. Na kraju, lagano umešajte čvrst sneg od belanaca i mlevene orahe.

Dobijenu smesu izlijte u podmazan i pobrašnjen kalup za torte. Pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni celzijusa oko 75 minuta. Tortu izvadite iz kalupa i premažite džemom. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom.

Glazura: Puter zagrejte na tihoj vatri do ključanja, sklonite i dodajte izlomljenu čokoladu.

Lagano mešajte dok se sva čokolada ne otopi, pa njom prelijte tortu. Ukrasite sitnim bombonama.

Za dekoraciju možete da koristite čoko ili šarene mrvice,mala čokoladna jaja, šlag ili otopljenu čokoladu za kuvanje.

Tortu uvek služite direktno iz frižidera, kako se dekoracija ne bi otopila.

 

Foto: Večernje Novosti

Komentari
0
Pošalji komentar
4yQ NQC
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: