Dečiji izazov: Budite kreativni, napravite mozaik ili narukvicu

Izvor: Niški portal | 11-Sep-2020 | 00:14

Kroz igru, kreativne izazove i radionice deca se zabavljaju, ali i stiču znanja o istoriji, kulturi i mnogim važnim temama. EU info kutak u Nišu pripremio je tim povodom još jedan izazov za najmlađe. Predstavljaju tehniku mozaika, koja daje deci priliku da izraze svoju kreativnost, a da uz to i nauče nešto novo. Pokazaće i kako se pravi rimska narukvica.

Mozaik je likovna tehnika koja datira iz davnih vremena, a za najveće majstore smatraju se stari Rimljani koji su ovom tehnikom ukrašavali podove i zidove. Neki od rimskih mozaika mogu se videti i u Nišu. Deo kulturne baštine Niša, ali i cele Evrope - arheološko nalazište Medijana sadrži ostatke vile rimskog vladara Konstantina Velikog, koji je rođen u gradu Naisu (Naissus) tj. današnjem Nišu.

O IZAZOVU:

Ana Ranđelović, nastavnica likovne kulture u školi „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje, na snimku pokazuje kako najjednostavnije, uz materijale koje deca imaju kod kuće, mogu da naprave mozaik ili rimsku narukvicu. Kreativna ideja, malo dobre volje i strpljenja i zanimljiv rad će biti spreman.

VIDEO – LINK

Autori najboljih radova biće nagrađeni zanimljivim poklonima.

Rok za prijavu je do 20. septembra, a nakon toga proglašavamo pobednike. Konkurs je namenjen deci do 14 godina, a radovi se mogu poslati u vidu fotografije ili video snimka.

Radove slati na adresu: officenis@euinfo.rs

Komentari
0
Pošalji komentar
Ajr zbJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: