Hitna sednica Vlade zbog koronavirusa, broj obolelih porastao na 4

Izvor: Niški portal | 10-Mar-2020 | 10:58

Očekuje se da će svakog časa biti održana sednica Vlade na kojoj će se razgovarati o novim pooštrenim preventivnim merama koje je predložila Radna grupa formirana za kontrolu koronavirusa.

Kako Niški portal saznaje od izvora iz Vlade Srbije jedan od predloga je da se privremeno zabrane dolasci stranih državljana iz područja sa intenzivnom transmisijom ove bolesti.

- I taj predlog će danas na Vladi biti usvojen, navodi naš izvor.

Od juče su potvrđena još dva slučaja zaraženih kroonavirusom, tako da su u Srbiji ukupno četiri osobe zaražene koronavirusom.

Na "Torlaku" je dosad testirano ukupno 108 osoba.

Osobe koje boluju od hroničnih bolesti podložnije su težim oblicima bolesti.

Za Kovid-19 još nema leka, a naučnici testiraju vakcine koje bi omogućile zaštitu od ovog virusa.Preporuke na radnom mestu
 

Za sad nema otkazivanja događaja, ali se savetuje građanima da što manje borave u zatvorenom prostoru, da se kontakti ograniče i da se poštuju mere lične higijene.

Preporuka je i da se održava udaljenost od namanje jednog metra od osoba koje imaju simptome respiratorne infekcije poput kašljanja, kijanja, ili znake povišene temperature.

Ndležni kažu da su u svim javnim ustanovama poznate ovakve situacije, kada dolazi do porasta respiratornih infekcija.

-To su preventivne mere poput provetravanja, dezinfekcije površina, pojačne higijene – pranje ruku, naveo je dr Goran Stamenković.

Strane kompanije koje su zainteresovane, preporuke mogu da pronađu na sajtu Ministarstva zdravlja.

Komentari
0
Pošalji komentar
m1O AZQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: