Trećim mestom u prvom Kupu Srbije KKK „Naisˮ ostvario najveći uspeh u istoriji kluba!

Izvor: Niški portal | 24-Sep-2020 | 23:04

Požrtvovanost, srčanost i timski duh – najkraći su utisci kojim se može opisati istorijski uspeh jednog od najmlađih sportskih kolektiva u Nišu – KKK „Naisˮ.

Prvi, istorijski, Kup Srbije za košarkaše u kolicima  pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu, u organizaciji KKK „Singidunumˮ i Sportskog saveza OSI Beograd održao se 20. septembra u dvorani Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku.


Kup Srbije okupio je četiri ekipe koje su takmičarskim duhom i fer-plejom pokazale svu lepotu ovog sporta. Nažalost, zbog celokupne situacije izazvane COVID-19 pandemijom, turnir je održan bez pristustva publike. Zahvaljujući televiziji Sport Klub, omogućen je televizijski prenos svih utakmica, pa su gledaoci širom regiona imali priliku da se, po prvi put, upoznaju sa košarkom u kolicima.

U prvom polufinalu igrali su KKK „Singidunumˮ iz Beograda protiv KKK „Despotˮ iz Zemuna. Ubedljivom igrom, veoma raspoložena ekipa KKK „Singidunumaˮ dobila je utakmicu rezultatom 57:35. Druga polufinalna utakmica odigrana je između KKK „Naisˮ i KKK „Dunavˮ  iz Apatina. U veoma zanimljivoj utakmici, u kojoj su Nišlije u prve tri četvrtine bile konkurentan protivnik favorizovanoj ekipi iz Apatina, u završnici je ponestalo snage pa je, na kraju, KKK „Dunavˮ trijumfovao ubedljivo – 69:47.
Iako se utakmica za treće mesto igrala nedugo nakon polufinalnih utakmica, košarkaši KKK „Naisaˮ pokazali su karakter i veliku želju da pobedom završe turnir. „Tvrdomˮ odbranom i pametnom igrom u napadu Nišlije su savladale KKK „Despotˮ rezultatom 40:33.

„Ovo je veliki uspeh za nas, s obzirom da smo kao klub još uvek na početku i da smo, zbog celokupne situacije, počeli sa treninzima pre samo nekoliko nedelja. Zahvalni smo domaćinima na odličnoj organizaciji turniraˮ – rekao je trener KKK „Naisˮ Miljan Hadžović.
U finalnoj utakmici nije bilo velikih iznenađenja jer je KKK „Singidunumˮ ubedljivo savladao KKK „Dunavˮ rezultatom 52:33, pa je aktuelni šampion Srbije KKK Singidunum postao prvi osvajač Kupa Srbije.

„Zadovoljni smo što smo imali priliku da predstavljamo grad i postignemo značajan rezultat na ovako bitnom takmičenju. Pokazali smo da Niš polako postaje jedan od centara košarke u kolicima što nam omogućava da nastavimo sa kvalitetnim radom i okupljanjem osoba sa i bez hendikepa radi profesionalnog i rekreativnog bavljenja ovim sportom u cilju bolje inkluzije, rehabilitacije i socijalizacije osoba sa invaliditetomˮ – rekao je prof. dr Marko Aleksandrović, predsednik KKK „Naisˮ.


Pored KKK „Naisaˮ priliku da predstavljaju Grad Niš dobile su i sudije Regionalnog udruženja košarkaških sudija istočne Srbije – Miloš Avramović i Marko Stojanović 
KKK „Naisˮ


Uroš Peralović, Filip Jovanović, Miljan Hadžović, Dejan Šimandli, Miodrag Krstić, Bratislav Kostić, Nikola Kato, Dejan Kovačić, Dušan Stanković, Slaven Nonković, Dinić Aleksandar. Trener ekipe: Miljan Hadžović.
KKK Singidunum „overioˮ titulu prvaka Srbije
Poslednje kolo državnog prvenstva za košarkaše u kolicima, koje je odloženo usled COVID-19 pandemije održano je na istom mestu prethodnog dana. Nakon tri uzbudljive utakmice, novi-stari šampion KKK „Singidunumˮ još jednom je pokazao da je trenutno najbolja ekipa u Srbiji.


Tabela Prve lige Srbije 2019/2020
1. Singidunum 8 8 0 16 492:278
2. Bijeljina 8 6 2 14 484:385
3. Dunav 2016 8 2 6 12 352:406
4. Nais 8 2 6 12 280:405
5. Despot 8 2 6 12 260:394


 

Komentari
0
Pošalji komentar
xGi jUt
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: