Darija Kisić Tepavčević hitno ide u Blace koje je novo žarište zaraze

Izvor: Niški portal | 17-Apr-2020 | 01:35

Informacija o korona virusu koji je ušao u dom za osobe ometene u razvoju u Blacu prvo zabrinula, sada zbunila stručnjake - radnici pozitivni, ali su štićenici negativni!

U Blacu su urađeni i rezultati za još 60 štićenika Doma za smeštaj odraslih osoba ometenih u razvoju i 27 radnika u tom Domu.
 

Situacija je tamo u praćenju. To je teška situacija s obzirom na instituciju koja se brine o pacijentima s posebnim potrebama, rekao je epidemiolog Braniuslav Tiodorović.

On je dodao da je "27 radnika u domu pozitivno na korona virus", ali da se lekari suočavaju sa situacijom "koja tera da se ponovi testiranje" i urade kontrolni testovi, jer štićenici ne pokazuju ozbiljne znake oboljenja.

Zbog ovakve situacije i velikog broja inficiranih korona virusom Dom za odrasle ometene u razvoju u Trbunju kod Blaca danas će posetiti profesorka Darija Kisić Tepavčević i profesor Branislav Tiodorović.

U Topličkom okrugu registrovano je 117 osoba zaraženih virusom korona, a najviše njih je u Prokuplju 52, Kuršumliji 29, Žitorađi tri osobe, a Blace sa 33 zaražene osobe postaje potencijalno novo žarište.

Komentari
0
Pošalji komentar
XiB p4K
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: