Gradonačelnica: Jednak tretman prema svim opštinama

Izvor: Niški portal | 10-Sep-2020 | 21:50

Na sastanku gradonačelnice Dragane Sotirovski sa predsednicima gradskih opština locirani su najveći problemi, ali i potencijali koje je potrebno razviti.

Gradonačelnica obećava jednak odnos prema svim opštinama, a kao prioritete izdvaja razvoj komunalne infrastrukture i turizma.

Problemi u opštinama se najčešće tiču komunalne infrastrukture, vanpijačne prodaje ili nedovršenih projekata. Dogovoreno je da se planovi opština pre realizacije usaglašavaju sa Gradom i u tome budu jedinstvene.

- Ovo je jako važan sastanak, kada uspostavljamo način komunikacije i rada kako bi građani bili zadovoljni, grad se nesmetano razvijao, a neophodno je da jedinstveno nastupamo ka ministarstvima i fondovima za prekograničnu saradnju, Kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

„Sastanak sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski značajan je iskorak u decentralizaciji vlasti“, izjavio je predsednik gradske opštine Palilula Bratislav Vučković.

Predsednici pet gradskih opština saglasni su u stavu da je ovo za njih važan sastanak koji uz rešavanje najosnovnijih problema, upućuje Grad Niš i opštine jedne na druge, ali i ohrabruje opštine da što efikasnije planiraju svoj razvoj.


Sastanak gradonačelnice i predstavnika gradskih opština, kako je najavljeno, ubuduće će se organizovati najverovatnije dva puta mesečno.

Komentari
0
Pošalji komentar
5hc Ijz
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: