Ukoliko mere ne daju rezultat idemo na zabranu kretanja

Izvor: Niški portal | 17-Nov-2020 | 00:38

Ukoliko mere koje su donete ne daju rezultat do 1. decembra, sledeća mera u borbi protiv korona virusa je zabrana kretanja, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da u ovom trenutku ne želi o tome da razmišlja.

Ona je navela da zabrana kretanja donosi mnogim ljudima ozbiljne probleme, jer brzo moraju da se izdaju dozvole za kretanje građanima koji čuvaju bake i deke, starije, svim ljudima koji rade treću smenu, lekarima i medicinskim sestrama...

"Međutim, nećemo se libiti da uvedemo bilo koje restriktivne mere koje će značiti očuvanje života ljudi, ali i privrede", naglasila je ona.

Napominje da je važna lična odgovornost, da je Srbija u junu i julu uspela da se izbori samo zahvaljujući tome što su građani pokazali ličnu odgovornost.
Napominje da se u borbi sa virusom korona ne trude da ugode svima, već da izbalansiraju između zaštite zdravlja ljudi i zdravstvenog sistema i privrede i ekonomije.

"Mora se naći mera. Mora se voditi računa i o privredi jer sva pomoć i podrška zdravstvenom sistemu ide iz budžeta, koji puni privreda", navela je ona.

Ističe da je Srbija za sada našla najbolji balans, da je još uvek u zelenoj zoni, da još uvek ima mesta u bolnicama, da se testira veliki broj ljudi, testovi se dobijaju za pet do 12 sati, da je u Srbiji najmanja stopa smrtnosti od kovida u Evropi.

Foto:Tanjug

Komentari
0
Pošalji komentar
kK0 dkQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: