Nastavlja se borba za život najteže povređenih putnika

Izvor: Niški portal | 03-Dec-2019 | 08:28

Četiri putnika iz kombija u koji je u petak udario kamion na auto-putu Beograd-Niš, kod Gornje Trnave, oporavljaju se u Kliničkom centru u Nišu, ali je jedan od njih i dalje u životnoj opasnosti, saznaje agencija Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

-Jedan pacijent se i dalje nalazi na mehaničkoj ventilaciji. Njegovo zdravstveno stanje je stabilizovano, ali dalje veoma teško. Jedan od pacijenata nije više na ventilaciji, već diše spontano. Njegovo zdravstveno stanje je bolje, međutim još dosta teško, kazali su iz Kliničkog centra.

U Kliničkom centru u Nišu oporavljaju se još dva muškarca koji su u petak operisani, dok su četiri lakše povređene osobe puštene na kućno lečenje.

U sudaru kamiona kraljevačkih registarskih oznaka sa kombijem u kome su se prevozili radnici "Telefonkabla" iz Kragujevca nastradale su tri osobe, a osam je povređeno.

Poginuli su S.J. (34) i  Lj.J. (40) iz Kragujevca i Ž.V. (19) iz Rače.

Vozač kamiona iz Kraljeva G.R. (46) pušten je da se brani sa slobode, pošto je Osnovni sud u Nišu odbio predlog tužilaštva da mu odredi pritvor.

Tužilaštvo je tražilo pritvor za G.R. kako ne bi u toku istražnih radnji uticao na svedoke događaja, ali je sudija za prethodni postupak taj predlog odbio kao neosnovan.

Na ovu odluku sudije tužilac ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana.

Komentari
0
Pošalji komentar
7i1 XDp
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: