Dečak (14) iz Niša nađen bez svesti pored trafike!

Izvor: informer.rs | 07-Oct-2019 | 09:33

Dečak (14) iz Niša pukom srećom je preživeo nakon što je u petak uveče od dilera na žurci kupio tabletu za 200 dinara i popio je nadajući se da će se "dobro zabaviti".

Nekoliko sati kasnije na ulici su ga, onesvešćenog pored trafike, pronašli prolaznici i pozvali Hitnu pomoć. Na svu sreću, zahvaljujući brzoj reakciji lekara, dečak je spasen i uspešno se oporavlja u Dečijoj internoj klinici u Nišu.

Maloletni Nišlija, međutim, ni danas ne zna šta se tačno desilo te noći na žurci, nema sećanje kako je uopšte završio na ulici, niti zna šta je tačno popio. Policija radi na rasvetljavanju ovog događaja kako bi se utvrdilo ko to i šta tačno diluje tinejdžerima po žurkama.

Jedan od svedoka nemilog događaja prepričava nam šta je video u subotu ujutru, u naselju Trošarina:
Tog jutra sam krenuo na pijacu i šokirao se kada sam video dete kako leži kraj trafike nedaleko od tamošnje škole. Bio je sklupčan i nije se pomerao kad sam ga dozivao. Nisam znao ni da li je živ, pa sam pozvao policiju i Hitnu pomoć. Lekari su mu odmah pružili pomoć i prevezli ga u Dečiju internu kliniku - kaže za Informer jedan od svedoka ovog događaja.

Prema priči iz istrage, utvrđeno je da je četrnaestogodišnjak otišao od kuće prethodne večeri na kućnu žurku i da je roditeljima rekao da će prespavati kod druga.

- Otac i majka su bili zaprepašćeni kada su sutradan saznali da im je dete pronađeno u nesvesti na ulici, jer su očekivali da je u kući kod drugara. Tek kada su ga videli u bolnici i shvatili da je najgore prošlo, malo su se smirili. Međutim, i oni žele da saznaju šta se desilo njihovom sinu - priča naš izvor.


Ničega se ne seća

Međutim, dečak nije umeo da objasni ni doktorima ni roditeljima šta se dogodilo te kobne noći i kako je dospeo na ulicu.
Uporno je ponavljao da se ničega ne seća. Poslednje što pamti je to da je sa drugom bio na zabavi u stanu i da je od nekoga kupio tabletu za 200 dinara da bi se bolje proveo i zabavio! Posle toga, kako je rekao, ne zna ni kada je napustio stan, ni da li je bio sam ili u društvu, jednostavno tvrdi da je imao "prekid filma" - kaže naš izvor.

U rasvetljavanje ovog događaja uključili su se i policija i tužilaštvo, prvenstveno u nameri da ustanove kako je dete došlo do psihoaktivnih supstanci.
- Za sada istraga tapka u mestu, jer se dečak ničega ne seća. Maloletnik nije imao pojma šta je kupio i popio... kako je opasnu stvar doneo u stan - objašnjavaju sagovornici Informera koji rade na ovom slučaju.

Dečak je sada dobro, kažu za Informer u niškom Kliničkom centru i uskoro će biti pušten na kućni oporavak.
- Njegovo stanje je sada stabilno, vitalne funkcije su u redu. Kada stignu toksikološki nalazi, biće poznato koju je nedozvoljenu supstancu uneo u sebe - kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


Dostupno i vrlo jeftino

Kako tvrde stručnjaci koji se bave ovom problematikom, mladima su sve dostupnije razne vrste droga i nedozvoljenih supstanci koje dileri prodaju za male pare.
- Radi se o medikamentima koji se izdaju na lekarski recept, mešaju se sa svim i svačim, pa prodaju. To je naročito slučaj sa "buprenorfinom" poznatijim kao "BUP", koji se prepisuje heroinskim zavisnicima na odvikavanju. Ko zna šta su mu prodali ako je zaista platio samo 200 dinara. Ne isključujem mogućnost da se radi o nekim sedativima koje je popio sa alkoholom - kaže naš izvor iz istrage.

Komentari
0
Pošalji komentar
I9g A9u
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: