Roda 3x3 na Trgu kralja Milana. Memorijal Ivan Ivica Jovanović

Izvor: Niški portal | 29-May-2019 | 16:55

Memorijalni košarkaški turnir Ivan Ica Jovanović

 
Regionalni košarkaški savez "Istočna Srbija" već tradicionalno, šestu godinu uzastopno, organizuje "3x3" turnir u sistemu Košarkaškog saveza Srbije. Turnir A kategorije u okviru Roda 3x3 prvenstva Srbije će ponovo biti održan u samom centru grada Niša, na Trgu kralja Milana. Zakazan je za 1. jun sa početkom od 10 časova. 
 
 
Od ove godine, odlukom organizatora turnir postaje memorijalni i nosiće ime po Ivanu Ici Jovanoviću. Ivan je zbog posledica opake bolesti preminuo 22. januara 2018. godine. Njegovo prerani odlazak potresao je sve koji su ga poznavali, kao i sportsku javnost, jer je Ivan veliki deo vremena u svom životu posvetio košarci. Bio je član najtalentovanije niške generacije mladih košarkaša koja je u dresu Ergonoma postala kadetski šampion Srbije i Crne Gore, kao i vicešampion Srbije. Nakon toga je košarkaški razvoj nastavio u dresu FMP-a iz Železnika. Seniorsku karijeru gradio je u Ergonomu, aleksinačkom Napretku i na kraju KK Nišu. Paralelno je gradio i basket 3x3 karijeru, započeo je veoma dobro, ali brzo i prekinuo zbog bolesti. Memorijal je gest svih iz "3x3 porodice" da se Ivanovo ime sačuva od zaborava i da buduće generacije čuvaju sećanje na čoveka kome su košarka i basket bili izuzetno bitan deo života. 
 
 
Pored takmičarskog dela na turniru će se održati i revijalni meč u čast Ivanu Jovanoviću između njegovih prijatelja i članova čuvene generacije Ergonoma, igrača rođenih 1990/91. Memorijalu će prisustvovati brojni ljudi iz sveta košarke, a iz Košarkaškog saveza Srbije najavljena je poseta Igora Rakočevića, potredsednika zaduženog za mušku košarku.
 
Turnir u Nišu se igra u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za muškarce. U juniorskoj konkurenciji takmičenje je dozvoljeno dečacima rođenim 2001. godine i mlađima. Kotizacija za učešće na seniorskom turniru je 4.000 dinara, a za juniore 2.000 dinara. Rok za prijavu je 31. maj 2019. godine u 12 časova.
 
Nagradni fond - seniori:
1. mesto - 100.000,00 RSD ;
2. mesto - 20.000,00 RSD + sportska oprema KSS ;
3. mesto - sportska oprema KSS .
 
Nagradni fond - juniori:
1. mesto - 10.000,00 RSD
2. mesto -  sportska oprema KSS
3. mesto -  sportska oprema KSS
 
Prijave i info:
Regionalna kancelarija istočne Srbije 
mob: 064 44 94 493 Marko
 
Formular za prijavu možete preuzeti na linku:
Komentari
0
Pošalji komentar
AUH iL7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: