Vozio sa 2,18 promila alkohola, drugi brzinom 146,9 kilometara na čas kroz grad

Izvor: Niški portal | 12-Jan-2021 | 12:22

Uprava saobraćajne policije juče je, sprovodeći pojačanu kontrolu na teritoriji Niša, otkrila i procesuirala 101 saobraćajni prekršaj, sačinjena su 83 prekršajna naloga, a biće podneto 18 zahteva za prekršajni postupak, saopštiop je danas MUP Srbije, posebno izdvojivši prekoračenje brzine i vožnju pod dejstvom alkohola.

Izmerena je brzina kretanja vozila od 146,9 kilometara na sat na delu puta gde je ograničenje 50 kilometara, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila.

Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom postupku, navedeno je u saopštenju, uz apel vozačima da se ponašaju odgovorno i poštuju saobraćajna pravila i propise.

Pojačana kontrola saobraćaja usledila je nakon teške saobraćajne nesreće koju je vožnjom od oko 190 kilometara na čas izazvao devetnaestogodišnji vozač "audija", usmrtivši dve osobe - dečaka od 12 godina i muškarca (48), oca troje maloletne dece.

Foto:Tanjug

Komentari
0
Pošalji komentar
BAY kRC
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: