Doktor heroj! U jeku epidemije dobrovoljno išao u žarište korona virusa

Izvor: Niški portal | 07-May-2020 | 21:08

U jeku epidemije i samog žarišta virusom korona dr Dragan Stanojević pulomog u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' sam se dobrovoljno prijavio da ide u KC Niš kako bi pomogao svojim kolegama i zaraženim pacinetima.

Humani potez ovog doktora heroja iz Sokobanje tu se ne završava jer je on pozvao i sve kolege da mu se pridruže.

 

Odmah sam se samostalno pijavio i apelovao na sve kolege da prihvate poziv.Bez ikakvog dvoumljena otišao sam sa ekipom u jeku epidemije virusa u KC Niš gde sam video najteže pacijente pošto se sve dešavlo na početku epidemije, kaže za našu medijsku kuću dr Dragan Stanojević.


Ovaj doktor heroj naglašava da je to iskustvo sada od neprocenjivog značaja u radu i lečenju pacijenata zaraženih virusom korona u njegovoj matičnoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno Specijalnoj bolnici ,,Sokobanja'' koja je u međuvremenu postala kovid bolnica.

-Mi ovde nemamo ni jednog preminulog, i ako su u pitanju sve teži slučajevi. Mahom stariji koji osim što su pozitivni na kovid iziskuju posebnu negu i pažnju. Iskustvo koje je stečno u Nišu primenjujemo i zato funkcionišemo fantastično, poručuje dr Stanojević.

On ne skriva da mu je izuteno žao što su neke njegove kolege baš tada u jeku epidemije uzele bolovanje, u trenucima dok je on sa kolegama išao u Nišu i spašavao živote.

Prema rečima direktorke dr Vesne Milanović već pomenutim zdravstvenim radnicima u Specijalnoj bolnici ,,Sokobanja'' u radu su se priključili doktori: BrankaLazić, Ivana Bogosavljević, Marija Bogićević, Aleksandra Vujović, Ana Ljubomirović, Ivan Bogosavljević, Stevan Mirković, kao i sestre i fizioterapeuti.

Posebnu zahvalnost kaže direktorka upućuje kolegama iz bolnice ,,Ozren'' lekarima: Miroslavu Jevtiću, Gordani Antonijević, Ivani Milivojević, Branislavu Ilić, Marini Tasić i dr Nemanji Jonić, kao i svim onim sestrama i medicinskim tehničarima iz ,,Ozrena'' koji su se priključili i pomažu svojim kolegama u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja''.

Milanovićeva inače sve organizuje i rukovodi pod punim nadzorom zbog čega je i stanje fantastično, što je napomenuo i sam dr Stanojević.

 

dr Dragan Stanojević pulomog u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja''

Komentari
2
Pošalji komentar
M3D fWI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: