Premijera “Zana Zanfirović” na Paliluli kod Palilulske česme

Izvor: Niški portal | 03-Oct-2019 | 07:37

Premijera "Zana Zanfirović" petak 4 oktobar od 20 sati na prostoru ispred Paliluske Česme biće pravo iznenađenje koje će prirediti Pozorište mladih “Treća polovina” koje ove godine obeležava četiri decenije života na pozorišnim daskama.

Za to vreme kroz ovo pozorište čiji su osnivači Desimir Stanojević, Timošenko Milosavljević, Miroljub Jovanović – Nika Tambura, a nastavljači Ivana Nedović, Nađa Nedović Tekinder i Miroljub Nedović prošlo je preko 700 mladih od kojih su neki danas profesionalni glumci. Odigrali su preko dvadesetak premijernih i oreko hiljadu repriznis predstava. U petak igraju novu premijeru “Zana Zanfirović” i to u ambijentu starog Niša kod Palilulske česme. Sve se to radi u sradnji sa Društvom za očuvanje tradicije i ulepšavanje Plilule “Sokak”.

Prema rečima Bratislava Vučkovića, predsednika Društva za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak” predstava je rađena po motivima Sremčeve “Zone Zanfirove”, ali je radnja presljena u današnje vreme. Tekst potpisuje Miroljub Nedović, a režiju Ivana Nedović.

Da privuče pažnju Nišlijama da se u petak uveče okupe kod Paliluske česme, Vučković nagoveštava tek mali delić onoga što građane očekuje.

“Nišlije će Maneta videti u jednom sasvim drugačijem svetlu. On više nije majstorski šegrt. Postao je biznismen, menadžer, u jednoj automehaničarskoj radnji. Promenjen je lik tetka Doke, a datalje predstave i šta se sve događa u životima likova Nišlije će moći da saznaju u petak”, kaže Vučković.

Vučković dodaje da će biti tu još iznenađanje za radoznalu publiku koja ne želi da se zaboravi život u starom Nišu.

“Obzirom da niška grupa “Merak” takođe obeležava 40 godina postojanja pokušaćemo da i njih dovedemo kao goste jer su ostali upamćeni po tome što su staru nišku muziku “uveli” u lokalni život i oživeli je u toj meri da je ona postala zaštitni znak Niša. Oni su pokrenuli i festival “Niška Jesen”, na nekoliko festivala su i pobedili, a čuvena je njihova pesma “Sve niške kaldrme” koju svi rado slušaju. Zbog toga smo smatrali da i oni moraju da budu deo ove nesvakidašnje večeri kod Palilulske česme”, ističe Vučković.

Komentari
0
Pošalji komentar
0lD WSL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: