Deca iz vrtića "okupirala" kabinet gradonačelnika

Izvor: Niški portal | 08-Oct-2019 | 07:42

Polaznici Predškolske ustanove „Neven" iz Prokuplja, povodom početka „Dečije nedelje", tradicionalno, kao i svake godine, posetili su Gradsku kuću, gradonačelnika, obišli gradske službe, i upoznali se sa radom Skupštine.

Decu najstarije predškolske grupe, primio je i ugostio gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

-Ovo druženje sa vama, za mene je jedan od najlepših trenutaka u danu punom obaveza, rekao je gradonačelnik Simonović, obraćajući se deci koja su mu na poklon donela svoje crteže, pesme i recitacije.

-Trudimo se da na svaki način obezbedimo što bolje uslove našim najmlađim sugrađanima, kazao je Simonović i podvukao da se značajna sredstva iz gradskog budžeta izdvajaju za te namene.

-U toku je rekonstrukcija objekta „Radost", gde je krov već zamenjen i sada slede ostali radovi, tako da će naši mališani, kada sve bude završeno, dobiti jedan potpuno nov uslovan prostor za rad i boravak, istakao je gradonačelnik Simonović.

On je podsetio da su toku aktivnosti oko izgradnje još jednog, novog vrtića koji će se graditi u Sokićevom bulevaru .

-Već u januaru mesecu sledeće godine bi trebalo da dobijemo izvođače radova na tom objektu, tako da se može očekivati da naredne godine, izgradnjom još jednog vrtića, u potpunosti rešimo i problem nedostatka prostora za boravak sve naše dece i ukinemo dosadašnje mučne liste čekanja, podvukao je gradonačelnik Simonović.

Tokom današnje posete, deca su u pratnji gradonačelnika posetila Uslužni centar i matičnu službu u zgradi Gradske uprave, kao i veliku salu u kojoj se održavaju sednice Skupštine, i upoznala se sa načinom na koji se sednice održavaju.

Posebno interesovanje, predškolci su pokazali za vitrinu u holu zgrade sa sjajnim medaljama, koje su godinama unazad osvajale sportske ekipe Grada Prokuplja, takmičeći se na „Radničko-sportskim igrama" širom naše zemlje.

Komentari
0
Pošalji komentar
RI3 V79
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: