Doktor KC Niš: Utisak je da je situacija mirnija, imaćemo sve lepše vesti

Izvor: Niški portal | 01-Jan-2021 | 15:54

Profesor Radmilo Janković iz Kliničkog centra u Nišu rekao je da će vakcinacija protiv koronavirusa krenuti u najvećoj mogućoj magnitudi u januaru i da ćemo polako priču o koroni staviti "ad akta".

Janković je rekao jutros za RTS da se nada "da ćemo 1. januara imati sve lepše vesti".

On je, kako je preneto na sajtu RTS, izjavio da je Niš proveo noć relativno miro, a dežuralo je više od 20 anesteziolaga. Jedna ekipa je bila dežurna u Urgentnom centru, druga je bila u crvenoj zoni, a treća u Kruševcu.

"Stiče se utisak da je situacija malo mirnija. Bilo je manje posla nego proteklih godina, i što se tiče Urgentnog centra i nekih povređivanja, koja su uobičajena za takva slavlja za ovu priliku, imamo manje kovid pozitivnih pacijenata, manje na respiratoru, manje u intenzivnoj nezi, ali je bilo prijema iz Leskovca i Negotina", rekao je Janković.On je dodao da ako se po jutru dan poznaje ima nade da će biti bolje.

"Nadamo se da ono što je zatvorilo priču u 2020. a to je priča da ćemo krenuti sa vakcinacijom - da će u svojoj najvećoj mogućoj magnitudi krenuti već u januaru i da polako priču o koroni stavimo ad akta", naveo  je Janković.

Prema njegovim rečima, bilo je za očekivati da kako mi napadnemo virus, on će napraviti otpornost, svoju modifikaciju, i bilo je očekivano da će se taj modifikovani soj virusa pojaviti kao što se pojavio u Velikoj Britaniji i sada gotovo svim evropskim zemljama.

Komentari
0
Pošalji komentar
kaB OyQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: