Cena 6.000 dinara: Za dobrovoljno testiranje javljaju se čitave porodice

Izvor: Niški portal | 21-May-2020 | 10:00

Epidemiolog instituta za javno zdravlje Niš Biljana Kocić kazala je da je interesovanje građana za testiranje na korona virus veliko i da se za testiranje javljaju i čitave porodice koje žele da provere svoje zdravlje.

Dobrovoljno testiranje obavljeno je na 152 osobe koje imaju obavezu plaćanja analize i osam koje su oslobođenje te obaveze, poput studenata.

"Testiramo lica koja treba da putuju u inostranstvo ili su došla iz iznostranstva, a što se tiče građana koji žele da provere svoje zdravlje čekamo dodatne instrukcije. Nezvanično smo dobili informaciju da će postojati mogućnost da se i ti građani testiraju na lični zahtev", izjavila je Kocić.

Ona je rekla da je poželjno da se građani kojima je potreno testiranje na koronavirus unapred jave putem telefona kako bi Institut mogao da planira broj zaposlenih koji uzimaju uzorke i opterećenje laboratorije, pošto rezultati testiranja moraju da budu izdati u roku od 48 časova.

Testiranje na lični zahev u Institutu za javno zdravlje Niš naplaćuje se 6.000 dinara.

Građani Niša za koje postoji sumnja da su oboleli od koronavirusa besplatno se testiraju u kovid ambulanti u Duvaništu, a trudnice, lica kojima je test potreban zbog odlaska na operaciju, kao i lica čiji su članovi porodice oboleli od koronavirusa testiraju se u montažnom objektu ispred Doma zdravlja.

Virus Covid-19 juče je laboratorijski potvrđen kod svega dve osobe, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Srbije.

Za testiranje na Covid-19 u nekim mestima čeka se u dugim redovima.

Komentari
0
Pošalji komentar
a1g xjR
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: