Prvi humanitarni pozorišni festival “Daske humanosti” 22. i 23. februara u Pozorištu lutaka

Izvor: Niški portal | 06-Feb-2020 | 08:51
Po prvi put u formi festvala, JCI Niš organizuje humanitarno-kulturni projekat “Daske humanosti” u subotu i nedelju, 22. i 23. februara na daskama Pozorišta lutaka. Tokom dva dana posetioce festivala očekuju četiri takmičarske i jedna revijalna predstava, književno veče i izložba, a prihod od prodaje karata biće namenjen Dečijoj internoj klinici i odeljenju Neonatalogije koja se brine o zdravlju novorođenčadi.
 
 
 
 
Iz organizacije JCI Niš najavljuju sjajne predstave teatara iz Niša, Kragujevca i Lebana i pozivaju Nišlije da dokažu da Niš ima veliko srce i da voli kulturu.
 
“Reč je o projektu koji organizujemo sedmi put ali ove godine prvi put u formi festivala. Cilj “Daski humanosti” je da poboljšamo uslove i zdravstvenu zaštitu najmlađih, kao i da doprinesemo kulturnom životu grada. U zavisnosti od prikupljenih sredstava planirano je da se doniraju ili pulsni oksimetri, aspiratori, vagice ili tehnička roba za odeljenje neonatologije,” istakli su članovi JCI-ja Niš.
 
Niška publika imaće priliku da u takmičarskom delu programa uživa u izvođenju predstava pozorišta iz cele Srbije. Za nagradu namenjenu najboljoj predstavi festivala takmičiće se predstave: “Laki komad”( AP SKC Niš), “Totovi” (AP SKC Kragujevac) , “Mrtvo more za početnike” (Teatar "Gimnazijalac") i “Beogradska trilogija” (Scena 24).
Festivalski program upotpuniće zabavni program sa sledećim sadržajem: „Književni sat sa Dušanom Matejićem“, izložba “Provokativna lica” autora Filipa Cvetkovića i revijalna predstava „Kalča i Sremac“.
 
Pobednike će proglasiti žiri koji čine Hadži Ivan Redi, Branko Krsmanović i Stefan Krasić.
 
Karte se mogu kupiti po ceni od 300,00 rsd u Pivnici “Berta”, “Distrikt cafe&bar-u”, “Clock Travel-u” i “Retro bar-u” na Bulevaru Nemanjića.
 
U petak, 14. februara 2020 godine karte će moći da se preuzmu i u “Forum Shopping Centru” od 12 do 14 časova.
 
Sve ostale informacije vezane za Festival “Daske humanosti” zainteresovani mogu da vide na našem sajtu www.nis.jci.rs i preko drušvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i Linkedin.   
 
 
                             
 
 
Niška publika imaće priliku da uživa u sledećem programu:
 
subota, 22. februar 2020. godina
 
17:00 - "Provokativna lica" - izložba Filipa Cvetkovića
18:00 - "Književni sat sa Dušanom Matejićem"
19:00 - "Laki komad" - AP SKC Niš (test: Nebojša Romčević; režija: Uroš Milojević)
21:00 - "Totovi" - AP SKC Kragujevac (tekst: Ištvan Erkenj; režija: Kostadin Stojadinov)
 
nedelja 23. februar 2020. godina
 
18:00 - "Mrtvo more za početnike" - teatar "Gimnazijalac", Lebane (tekst: Jasminka Petrović i Radoje Domanović, adaptacija: Dušan Blagojević; režija: Dušan Blagojević)
20: 00 - "Beogradska trilogija" - Scena 24 (tekst: Biljana Srbljanović; režija: Evgenija Stanković)
21:30 - "Kalča i Sremac" - AP SKC Niš (glumci: Kalča- Nemanja Dimitrijević i Sremac: Petar Ščepihin)
Komentari
0
Pošalji komentar
gkm gAR
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: