Gradonačelnica od policije traži spisak "crnih tačaka" i neophodne opreme za bezbedniji saobraćaj

Izvor: Niški portal | 12-Jan-2021 | 00:47

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obratila se pismom Policijskoj upravi u Nišu u kome je zatražila da se Gradu što pre dostavi pregled potreba Saobraćajne policije u Nišu u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Ona je zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se stacionirana oprema postavila, kao i spisak „crnih tačaka" na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nezgoda i nesreća.

 


Poslednji događaji u Nišu u kome su na Bulevaru Medijana u saobraćajnoj nesreći stradala dvojica naših sugrađana, među kojima i dvanaestogodišnji dečak, povod je za hitnu reakciju Grada i policije i podizanje saradnje na viši nivo.

U pismu se navodi da Grad ispunjava obaveze iz Startegije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša od 2017. do 2021. godine i Akcionog plana za sprovođenje Startegije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša, ali i da je spreman da ih, ukoliko je to potrebno, odmah  dopuni u skladu sa eventualnim promenama  indikatora i prioritetima u oblasti podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja u Gradu, ocenjuje se u pismu.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, deo prioriteta je  definisan na nedavnom zajedničkom sastanku rukovodstva Grada i načelnika PU Niš, a ukoliko je  to potrebno  Grad i policija  će pokrenuti zajedničke inicijative prema nadležnim republičkim organima.

Naš zajednički cilj je, ističe gradonačelnica u pismu PU Niš, dostizanje visokog nivoa bezbednosti saobraćaja što je u interesu  svakog žitelja Grada, odnosno učesnika u saobraćaju pojedinačno.

Komentari
0
Pošalji komentar
0qS 7UO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: