Jedini u regionu imamo više rođenih beba nego prošle godine

Izvor: Niški portal | 30-Dec-2019 | 09:34

Analiza broja novorođenih beba u odnosu na isti period prethodne godine koja je bila paralelna jer je uzela u obzir podatke iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Bugarske i Rumunije, pokazuje da jedino Srbija ima broj novorođenih beba više nego prošle godine, ocenila je ministarka bez portfelja zadužena za demogradju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji u toku ove godine rodilo 612 beba više u odnosu na isti period prošle godine.

- To je jedan od jako povoljnih parametara. Broj nije veliki, ali od onog momenta kada se povećava broj beba iz godine u godinu, to je trend koji ohrabruje i to znači da mladi ljudi vide u Srbiji mesto za sopstveni život i budućnost, čim tu proširuju porodicu i rađaju bebe, kazala je ona.

Kako je kazala ministarka, mi smo poslednjih pet godina, iz godine u godinu imali pad, a godina koja je bila najkritičnija je bila 2007. kada smo u odnosu na 2006. imali broj novorođene dece za 13.500 manje.

Komentari
0
Pošalji komentar
heL Osw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: