Po prvi put u Spomen-sobi "Drainac": Književno veče posvećeno pesniku Milutinu Miloševiću

Izvor: Niški portal | 07-Sep-2019 | 17:40

Prokupački Dom kulture i Književno društvo „Rade Drainac", u nedavno otvorenoj Drainčevoj Spomen-sobi, održali su književno veče, koje su posvetili svom dugogodišnjem članu.

Reč je o mladom i talentovanom pesniku Milutinu Miloševiću, koji je po završetku treće godine Gimnazije upisao Filmsku režiju u Beogradu.

-Gotovo nijedno obeležavanje važnog datuma u našem gradu nije moglo da se zamisli, a da na njemu ne učestvuje prokupački gimnazijalac Milutin Milošević. Pored toga što je postizao odlične rezultate u školi, bio je vrlo vredan i uspevao je da bude redovan i na književnim susretima, koje je organizovala Književna omladina Prokuplja. On je sasvim sigurno obeležio i rad našeg Književnog društva čiji je član bio, istakli su u Domu kulture.

Ovaj književni susret organizovan je pod vrlo interesantnim nazivom, koji je skrivao dve reči i ukoliko bismo ih čitali s desna na levo, otkrili bismo šta zapravo znače. „Nit ulim šan" znači „Naš Milutin". To je bilo iznenađenje za ovog veoma  talentovanog pesnika, koga će se svi, kako kažu, vrlo rado sećati. I on je obećao da će, kad god bude imao priliku i slobodno vreme, doći u svoj rodni grad i Književno društvo „Rade Drainac".

Svoje stihove su ovom prilikom Milutinu poklonili Nađa Krgović, Milena Perić, Mirjana Ranđelović, Maša Spasić, Dragan Ognjanović i Ivana Đurković.

Od Doma kulture je dobio majicu sa natpisom „Od Doma do kuće" i torbu ovogodišnjih „Drainčevih susreta pesnika".

U publici je, pored brojnih ljubitelja pisane reči i poštovalaca stvaralaštva ovog mladog pesnika, bila i član Gradskog veća za kulturu Milica Erić. 

Niški portal

Komentari
1
Pošalji komentar
L0u SnT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: