Patronažna služba dnevno poseti 10 porodica sa bebama

Izvor: Niški portal | 04-Oct-2019 | 19:54

-Patronažna služba prokupačkog Doma zdravlja na području grada Prokuplja i u okolnim selima, dnevno poseti po desetak porodica u kojima žive bebe, stari i bolesni, kao i svi oni kojima je potrebna medicinska pomoć i nega, kazala je glavna sestra te službe Slađana Dimitrijević.

Sedam medicinskih sestara, svakodnevno obilazi porodilje, rekonvalescente, stara i bolesna lica, po određenom dnevnom spisku, ali i po pozivima građana.

Niko kome je potrebna naša pomoć i podrška, nikada nije bio zanemaren, istakla je ona.

Kako dodaje, najlepši deo ovog posla je kada se obilaze tek rođene bebe i mladim majkama pokazuje kako da ih čuvaju, hrane, neguju.

Prema pravilima, patronažne sestre, prvih mesec dana nakon porođaja, dva puta nedeljno posećuju mlade majke i pomažu im prilikom dojenja i nege novorođenčeta, a kasnije, kako beba odrasta, te posete bivaju ređe i svode se na redovne mesečne i godišnje obilaske.

Mnogi stari, zatim hronični srčani bolesnici, astmatičari, nervni bolesnici ne bi mogli da se sa svojim bolestima izbore u kućnim uslovima bez brige i nege patronažne službe.

Ova služba i preventivno deluje, pa neretko tu spadaju i informativni razgovori o trenutnom zdravstvenom stanju korisnika, što podrazumeva uključivanje i lekarske pomoći ako je potrebno.

Komentari
0
Pošalji komentar
LPa 4sj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: