NAGRADA ZA NAJBOLJU SCENOGRAFIJU I KOSTIME NA FESTIVALU U BANJA LUCI

Izvor: Niški portal | 14-Oct-2020 | 09:06
Samo nekoliko dana nakon povratka iz Istočnog Sarajeva i nagrada na "Lut festu", još jedna nagrada stiže u naše pozorište i naš grad. Prvo festivalsko izvođenje predstave "Divlji labudovi" krunisano je nagradom za najbolju scenografiju i kostime.
 
 
 
Naime, na  upravo završenom Devetnaestom međunarodnom festivalu pozorišta za djecu „Banja Luka 2020“, nagrada za najbolju scenografiju i kostime dodeljena je Evi Farkašovoj za predstavu „Divlji labudovi“ Pozorišta lutaka Niš.
 
U takmičarskom programu učestvovala su pozorišta iz Španije, Češke, Bugarske, Polјske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Stručni žiri je zasedao u sastavu: prof. dr Branka Rudman, Zagreb, Hrvatska, Vladan Đurković, reditelј, Beograd, Srbija  i Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Banja Luka, Republika Srpska.
 
Organizatori festivala, kolege iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske, ističu: “Svi smo, uz okolnosti virusa korona, veliki pobjednici što je Festival održan. A vi ste Republici Srpskoj i u Istočnom Sarajevu i u Banja Luci donijeli veliku radost.“
Predstavu „Divlјi labudovi“ je režirao Jaroslav Antonjuk, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Toma Bibić, Srđan Milјković, Davorin Dinić, Bilјana Radenković i Dejan Gocić.
Komentari
0
Pošalji komentar
HJ5 4Jz
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: