Dan pobede u Prvom svetskom ratu Udruženje Radne akcije Delijski vis provelo radno

Izvor: Niški portal | 12-Nov-2020 | 09:35

Udruženje Radne akcije Delijski vis započelo je izradu murala Stevanu Sinđeliću i raznih motiva koji su povezani sa Čegarskom bitkom, na lokaciji oko spomeničkog kompleksa Ćele kula. 

- Pored toga, popravljene su klupice, lazurom sa voskom zaštićen most i letnjikovac, okrečena cela biletarnica, ofarbane svetiljke i žardinjere i zamenjen sadni materijal u njima i usađene sadnice drveća u parku ispred biletarnice, navode iz Udruženja.

Akcija je sprovedena pod pokroviteljstvom Grada Niša i gradonačelnice Dragane Sotirovski koja je obišla volontere udruženja.

- Direktor JKP "Mediana" gospodin Dragoslav Pavlović je ovog puta bio u manje formalnoj ulozi, bio je volonter udruženja i svojim vrednim radom umnogome doprineo današnjoj akciji, takođe navode iz Udruženja.

- Zahvaljujemo se i svim našim - uvek vrednim, volonterima, našim drugarima i ljudima iz uprave Narodnog muzeja koji su takođe bili važan deo današnje akcije.

- Posebnu zahvalnost dugujemo Niškoj pivari koja je donirala osveženje za volontere.

- Naše udruženje ostvaruje svoju misiju i polako postaje baš ono što i želimo da budemo - spona između institucija i naroda, čuvari kulture i lepog ponašanja, čuvari istorije i okruženja, kažu za kraj iz Udruženja.

Komentari
0
Pošalji komentar
raE 8Sm
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: