Prevrnuo se autobus: 18 osoba povređeno

Izvor: Niški portal | 07-Dec-2019 | 17:56

Usled prevrtanja autobusa u blačkom selu Pretežana na putu Prokuplje - Blace, na deonici na kojoj se izvode radovi na rekonstrukciji puta, povređeno je osamnaest putnika iz Severne Makedonije.

U nezgodi čiji se uzrok još uvek utvrđuje jedna osoba je teže povređena dok je njih sedamanaestoro koji su primljeni u prokupačkoj opštoj bolnici Dr Aleksa Savić zadobilo lakše telesne povrede.

Prema rečima Natali Nikolić, portparolke prokupačke bolnice žena koja je zadobila teže povrede kičmenih pršljenova prosleđena je na neurohirurgiju niškog KBC na dalje lečenje.

- Ostalima koji su primljeni urađena je dijagnostika i ustanovljene su lakše telesne povrede - kazala je za naš list Nikolićeva.

Inače, putnici makedonske nacionalnosti koji su putovali za Kopaonik uglavnom su prema nezvaničnim saznanjima sredovečne starosne dobi a uzrok prevrtanja autobusa još uvek nije poznat.

Međutim, prema dosadašnjim saznanjima na mestu nesreće kod sela Pretežana i ranije su se događale slične nesreće a deo puta od Beloljina ka Blacu i dalje je u fazi radova zbog rekonstrukcije puta tako da se prohodnost vozila sprovodi u zavisnosti od radova.

Istraga je u toku, a nadležni će utvrditi uzrok nesreće.

Komentari
0
Pošalji komentar
njQ 3Oo
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: