Besplatna pomoć u kući, prijave u toku

Izvor: Niški portal | 09-Sep-2020 | 08:54

Organizacija „Inkluzija danas" i Grad Prokuplje pokrenuli su uslugu socijalne zaštite pod nazivom „Pomoć u kući" kojom će biti obuhvaćene sve kategorija lica koja nisu sposobna da se staraju sama o sebi.

–Za realizaciju ovih aktivnosti Grad Prokuplje je od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedio sredstva u iznosu od 9.884.160 dinara, saopštili su iz te organizacije.

Usluga obuhvata pomoć u obezbeđivanju hrane, koja uključuje po potrebi i nabavku namirnica, obezbeđivanje gotovih obroka, pripremu lakih obroka, osvežavajućih napitaka i pomoć pri hranjenju, kao i pomoć u održavanju lične higijene i higijene stana.

Korisnici ove pomoći moći će na kvalitetan način da se uključe u društveni život, jer ova usluga podrazumeva pomoć pri kretanju unutar i van kuće, nabavku novina i knjiga, iniciranje socijalnih kontakta i uključivanje korisnika u prigodne kulturno-zabavne aktivnosti .

Zaduženi za pomoć u kući brinuće i o plaćanju računa za električnu energiju, telefona, komunalija i sličnog, nabavljati lekove i nadgledati njihovo uzimanje uz primenu saveta propisanih od strane lekara.


Usluga se odnosi i na odrasla lica sa hroničnim oboljenjima, koja su teže ili teško pokretna, kao i na sva lica sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama, bez obzira na starosnu granicu.

U okviru ove usluge pedagoški asistenti pomagaće i deci sa smetnjama u razvoju.

Usluga „Pomoć u kući" trajaće do aprila 2021. godine i biće besplatna za sva lica  starija od 65 godina, koja žive sama ili sa drugim licima koja nisu sposobna da im pomažu.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na broj telefona 063/78-74-295, svakog radnog dana od 08 do 16 časova ili u istom periodu u prostorijama organizacije „Inkluzija danas" koja se nalazi u ulici  Koste Vojinovića 1, na prvom spratu Doma kulture u Prokuplju.

Komentari
0
Pošalji komentar
7xQ FKK
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: