Otvara se nova firma, posao za 1.000 radnika

Izvor: Niški portal | 27-Nov-2019 | 09:06

Iako se nagađalo da bi kineska kompanija Sjingju (Xingyu) mogla postrojenje u Nišu da gradi na putu ka Medoševcu, ipak su odabrali industrijsku zonu Zapad.

U Kancelariji za ekonomski razvoj i projekte (KLERP) kažu da bi izgradnja trebalo da počne u prvom kvartalu naredne godine.

Memorandum o razumevanju sa Kinezima potpisan je početkom maja i tada je najavljeno da će Xingyu automotiv sistems Co LTD u Nišu graditi fabriku za proizvodnju rasvete za automobilsku industriju, prenosi Ekapija.

Investiciona vrednost projekta je 50 miliona evra, a poznata je i konačna lokacija iako je ranije bilo spekulacija da će pogon biti u Medoševcu.

-Investitor je u pismu o namerama naveo da mu je za realizaciju projekta neophodno 13,5 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Zapad u Nišu, kažu u KLERP-u.

Pojašnjavaju da je reč o lokaciji nedaleko od fabrike Leoni, preko puta Metroa, a prve lopate na lokaciji biće ukopane početkom naredne godine.

Kompanija Xingyu Automotive Systems Co LTD je vodeća kompanija za dizajn i proizvodnju LED rasvete u automobilskoj industriji.    

Komentari
0
Pošalji komentar
GZd RTd
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: