Gradi se auto-put Niš – Merdare, u četvrtak potpisivanje ugovora

Izvor: Tanjug | 10-Sep-2019 | 09:23

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je da će ove sedmice doći u Beograd evropska komesarka za transport Violeta Bulc i da će tom prilikom u "Beograđanki" biti otvoren sekretarijat Transportne zajednice Jugoistočne Evrope i da će sa Evropskom investicionom bankom (EIB) biti potpisani ugovori o finansiranju gradnje autoputa Niš-Merdare od ukupno 140 miliona evra.

-Evropska komesarka Bulc dolazi u sredu ili četvrtak i svečano ćemo otvoriti sekretarijat Transportne zajednice, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je istakla da za Srbiju puno znači to što će se u Beogradu nalaziti sedište Transportne zajednice, jer ćemo tako moći da pričamo o velikim koridorima, zatim da utičemo i zajednički radimo na usklađivanju sa propisima EU, ali i da učestvujemo u donošenju odluka o osnovnim železničkim i putnim mrežama.

-Potpisaćemo ugovor sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju za gradnju novog autoputa Niš – Merdare – Priština od 100 miliona evra, kao i ugovor o grantu (poklonu) od 40 miliona evra za prvu deonicu Niš – Pločnik dugu 34 kilometra, rekla je ministarka Mihajlović i dodala da se početak radova očekuje sledeće godine.

Napomenula je da se u prethodnom periodu radilo na izradi projektno – tehničke dokumentacije za gradnju tog autoputa.      

Tanjug 

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastructure/Press služba

Komentari
0
Pošalji komentar
N8O Bjc
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: