Toplički okrug novo žarište?! Raste broj obolelih u Prokuplju 43, Kuršumliji 21...

Izvor: Niški portal | 15-Apr-2020 | 10:03
Prema poslednjem izveštaju, za 24 sata, potvrđeno je 13 novih slučajeva obolevanja od virusa korona u Prokuplju, tako da se broj pozitivnih popeo na 43.
 
Kako kažu iz nadležne službe, na Infektivnom odeljenju, hospitalizovana su 22 pacijenta. Broj obolelih povećena je i na teritoriji opštine Kuršumlija.

Prema rečima direktora Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranije Petrović poslednji podaci ukazuju da je još 10 lica pozitivno na korona virus, od 29 testiranih, dva lica su medicinski radnici. Do sada u Kuršumliji zaražena 21 osoba.

Petrović je istakla da se oni osećaju dobro ali da je neophodno da borave u karantinu, istakavši da će se testiranje nastaviti i dalje i da je juče odrađeno 25 testova.
 


Krizni štab u Kuršumliji je zbog ovakve situacije doneo naredbu kojom se nalaže predškolskoj ustanovi „Sunce" u Kuršumliji da uputi radnike na poslovima higijeničara i vozača, na ispomoć kod poslodavca Doma zdralja u Kuršumliji, za period trajanja vanrednog stanja proglašenog na teritoriji Republike Srbije. Takođe, na istoj sednici doneta je naredba kojom se nalaže Domu zdravlja u Kuršumliji da izvrši testiranje na korona virus – Covid 19 geronto domaćica, koje u okviru Udruženja osoba sa invaliditetom iz Kuršumlije pružaju pomoć starim licima i osobama sa invaliditetom.

U jeku borbe protiv pandemije izazvane virusom Covid 19, i u Blacu je došlo do povećanja broja obolelih na novi virus u odnosu na prošlu nedelju kada ih je bilo samo dvoje, pa se Toplički okrug navodi kao novo žarište.

Od 30 testiranih osoba u Blacu njih 11 je pozitivno na novi virus i to svi iz Doma u Trbunju od kojih je 7 zaposlenih i 4 štićenika, odnosno sada je 13 obolelih ukupno, jer je kod dve osobe još ranije ustanovljen virus Covid 19. Za sada ukupan broj testiranih 32, obolelih 13.
Komentari
0
Pošalji komentar
Sba ouB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: