Završavaju se radovi na putu ka Staroj planini

Izvor: Niški portal | 06-Jul-2018 | 21:46

Poslednja faza rekonstrukcije puta koji vodi do Kalne iz pravca Niša završava se ovih dana, te je trenutno u toku asfaltiranje 6,5 kilometara puta. Ova rekonstrukcija je itekako značajna za razvoj turizma tog dela Srbije, a naročito turizma na Staroj planini, rekli su nadležni.

Asfaltiranje puta ka Staroj planini

Jedan od osnovnih preduslova za razvoj turizma svakako je putna infrastruktura. Upravo zato se prethodnih godina radilo na rekonstrukciji prilaznih puteva ka Staroj planini.

Nakon što je pretprošle godine rehabilitovan put od Sopotske petlje kod Pirota, preko Temske do Kalne, čime je omogućena najkraća veza od autoputa ka Sofiji do novog skijaškog centra, prošlog leta radilo se na preostala dva prilazna pravca. Prvo je rekonstruisan put od Knjaževca do Kalne, a zatim je završena i treća faza rekonstrukcije najkraće rute, koja do Stare planine vodi preko Svrljiga. Sada je u toku poslednja faza rekonstrukcije puta koji vodi ka Staroj planini iz pravca Niša, a radi se na asfaltiranju koje bi, prema rečima nadležnih, trebalo da bude završeno sledeće nedelje.

Ono što je važno za razvoj turizma u ovom delu naše zemlje jeste i to što su i sela na putu ka Staroj planini, spremna da i ubuduće svoje proizvode nude turistima koji bi da uživaju u domaćoj hrani.

Postoji i ideja da sva mesta u ovom delu Srbije koja se bave turizmom jedinstveno nastupaju na tržištu odnosno da postoji turistička regija jugoistočne Srbije poput one koje već funkcioniše na zapadu naše zemlje. Tako bi se turistima nudila prilika za aktivni odmor, koji je sve popularniji.

Inače, kada se radovi za nekoliko dana završe, putovanje do Stare planine iz pravca Niša biće kraće.

Komentari
0
Pošalji komentar
vP0 QRa
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: