Proglašena vanredna situacija u Nišu zbog elementarnih nepogoda

Izvor: Niški portal | 11-Jan-2021 | 20:45

Gradski štab za vanredne situacije grada Niša proglasio je vanrednu situaciju zbog elementarnih nepogoda izazvanih noćašnjim nevremenom.

Obilne kiše izazvavale su zamućenje svih izvorišta za snabdevanje Niša vodom zbog čega su isključena sa vodovodnog sistema.

Snabdevanje vodom obezbeđuje se sa izvorišta Medijana, zbog čega će korisnici u višim delovima grada, ukoliko zamućenje potraje, ostati bez vode. Grad preduzima mere na normalizaciji snabdevanja vodom.

 - Voda u vodovodnom sistemu Niša je dobrog kvaliteta, hemijski i biološki je ispravna, pojačana je kontrola kvaliteta vode u sistemu od strane nadležnih institucija i JKP „Naisus, rečeno je na Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša.

Dežurne ekipe prate stanje vodotokova i otklanjaju posledice nevremena, saopšteno je na Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša.

Dežurne ekipe Elektrodistribucije u Nišu otklanjaju kvarove na elktro mreži na područjima gde je došlo do prekida napajanja korisnika električnom energijom.Radilo se ili se radi na sanaciji klizišta i odrona.

Komentari
0
Pošalji komentar
2hQ JCe
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: