Na onlajn nastavu prešlo 69 škola u Srbiji

Izvor: Niški portal | 25-Nov-2020 | 08:59

Zbog loše epidemijske situacije u pojedinim lokalnim samoupravama na nastavu na daljinu potpuno ili delimično do sada je prešlo 69 škola u Srbiji.

U Vrbasu, Paraćinu, Dimitrovgradu i Surdulici u svim osnovnim i srednjim školama đaci nastavu prate na daljinu, dok je u pojedinim opštinama neposredna nastava delimično prebačena na onlajn.

Tako su u Zaječaru u 11 osnovnih škola đaci od petog do osmog razreda prešli na onlajn nastavu, dok učenici nižih razreda idu u školu. Na onlajn nastavu u tom gradu prešle su i četiri srednje škole.


U drugim gradovima na onlajn nastavu prešli su samo učenici viših razreda osnovne škole (drugi ciklus) i to u Kučevu u pet osnovnih škola, u Nišu u dve osnovne škole, u Boru u pet osnovnih škola, dok je u Bujanovcu jedna srednja škola prešla na onlajn nastavu i u Kosovskoj Mitrovici jedna cela osnovna škola.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić kaže za Tanjug da se lokalni Krizni štabovi za vanredne situacije obraćaju Ministarstvu prosvete, preko školskih uprava, da zbog pogoršane epidemijske situacije škole pređu na nastavu na daljinu. Te da će tako biti i ubuduće.

"Trenutno imamo situaciju da je 1,8 odsto škola u Srbiji drugog ciklusa prešlo na nastavu na daljinu i imamo 1,9 odsto osnovnih škole kod kojih je nastava kompletno prešla na daljinu. Kod srednjih škola to je 4,1 odsto", rekao je Pašić.

Upitan da li se razmišlja na prelazak svih škola na onlajn nastavu, on je rekao da će o tome odlučivati Krizni štab u dogovoru sa Ministarstvom prosvete, ali da su škole sigurna mesta za đake.

Komentari
0
Pošalji komentar
PEW 5Or
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: