Uvodi se kazna za namerno kašljanje, nova pravila u sportu

Izvor: Niški portal | 04-Aug-2020 | 09:11

Nešto više od mesec dana ostalo je do početka nove sezone engleske Premijerlige, samo šest nedelja nakon što je (konačno) završena.

Za to vreme radi se na nekoliko novih pravila koja će važiti od 2020/2021, posebno vezanih za pandemiju virusa korona. Tako će, npr. biti zabranjeno namerno kašljanje u pravcu protivnika ili sudije, zašta sledi crveni karton!

"Sudija mora biti siguran da je neko izbliza, namerno u lice kašljao protivniku ili deliocu pravde. Ako incident nije bio dovoljno ozbiljan za izbacivanje iz igre, uslediće sudijska opomena. Sudije će opominjati pred svaki meč oba tima da ne pljuju na teren.", stoji u obaveštenju FA Engleske

Predviđeno je i da se uvede, to jest zadrži pravilo od pet izmena na meču, no klubovi će o tome odlučiti na posebnom sastanku. Novu sezonu najbogatija i najjača fudbalska liga sveta počeće 12. septembra. Početak nove takmičarske godine vrhunskog fudbala najaviće pre toga u borbi za Komjuniti šild Arsenal i Liverpul 29. avgusta tradicionalno na Vembliju.

Komentari
0
Pošalji komentar
gf0 g9u
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: