JKP „Parking servis“ – Niš uvodi novu uslugu sa idejom da čuvamo ekološki sistem

Izvor: Niški portal | 26-Jun-2019 | 15:39

Parkiraj i bicikliraj

Stvaranjem mogućnosti korisnicima parkirališta „Čair“ da iznajme bicikl, JKP Parking servis Niš, nastavlja sa širenjem ideje čiju je realizaciju započelo prošle godine. Cilj je da se podigne svest građana o tome koliko je značajno očuvanje ekološkog sistema i koliko štetno utiču izduvni gasovi automobila na zdravlje svih nas.

 

Korisnicima je na raspolaganju 26 bicikala. Kao početna lokacija izabrano je parkiralište „Čair“, jer se u blizini nalazi park u kome građani mogu da se rekreiraju ili da bicikl koriste kao sredstvo kojim će se prevesti do određene lokacije i obaviti neku od svojih obaveza.

Uz ovu novinu, vozači će moći po osnovu jednog parkiranog automobila, što za sat vremena iznosi 40 dinara, besplatno da preuzmu dva bicikla. Potrebno je da su stariji od 18 godina, da znaju da upravljaju bickilom i da kod sebe imaju ličnu kartu.

Vreme preuzimanja bicikala je od 09.00 do 21.00 časa, svakog dana u nedelji. Korisnik ima pravo da bicikl koristi samo u vreme dok se motorno vozilo, na osnovu kog je dobio pravo korišćenja bicikla, nalazi na parkiralištu. Bicikli se po pravilu vraćaju istog dana kada su preuzeta, a najkasnije do 21.00 časa.

Bicikli će u toku godine moći da se koriste u periodu od 01. aprila do 01. novembra, s tim da, zavisno od vremenskih uslova, ovaj period može biti i drugačiji.
Korisnik može da parkira motorno vozilo i preuzme bicikl na privremeno korišćenje, samo ukoliko na parkiralištu ima slobodnih parking mesta, odnosno bicikala.

Komentari
0
Pošalji komentar
lJh Eqk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: