Autobus smrti u Donjem Međurovu: Doneta presuda, vozaču osam godina robije

Izvor: Niški portal | 03-Mar-2020 | 11:22

Vozač "Niš-ekspresovog"  autobusa Milan Zdravković proglašen je krivim i osuđen je na osam godina zatvora pred Višim sudom u Nišu za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 21. decembra 2018. godine u Donjem Međurovu u kojoj je nastradalo osam lica, a teže i lakše povređeno više 20 osoba.

Njemu je, takođe, zabranjeno upravljanja vozilima D kategorije.Sudija Osnovnog suda Bojan Talić rekao je u obrazlaganju presude da se radi o maksimalnoj zatvorskoj kazni, bez obzira što je Zdravković nesreću izazvao iz nehata, kada se autobus kojim je upravljao sudario s vozom.

On je kazao da je nepobitno dokazano da se Zdravković nije zaustavio na znak "stop" ispred pružnog prelaza.

Jedan od advokata oštećenih, najavio je, međutim, krivične prijave i protiv mašinovođe koji je upravljao vozom, ali i protiv JP "Železnice Srbije" i lokalne samouprave kao upravljača puta.

Kao osnov za krivičnu prijavu branilac navodi da je dodatnim veštačenjem utvrđeno da je saobraćajnoj nesreći doprineo i mašađinovođa koji nije postupio pravilno i kočio je tek na 28 metara pre pružno prelaza. Uz to je prekoračio brzniu i upotrebio zvučni signal tek u trenutku kočenja, saopštio je advokat oštećenih.

U saobraćajnoj nesreći u Donjem Međurovu poginulo je osam ljudi dok je 27 lakše ili teže povređeno.

 

Foto: Rts

Komentari
0
Pošalji komentar
voD 7Av
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: