Virtuelna poseta Velikom i Malom Sabornom hramu u Nišu

Izvor: Niški portal | 03-Dec-2019 | 08:53

Vernom narodu širom sveta omogućena je poseta dvema niškim svetinjama - Sabornom hramu Silaska Svetog Duha na apostole i starom Sabornom hramu Sabora Svetih Arhangela. Virtuelna šetnja nastala je u čast obeležavanja 200 godina starog Sabornog hrama u Nišu, a u organizaciji Radija Glas Pravoslavne Eparhije niške. 
Za izradu virtuelene šetnje zadužen je g-din Miroslav Ivanović, a materijal je nastao neposredno posle centralne proslave velikog jubileja malog Sabornog hrama.


Veliki Saborni hram u Nišu, do podizanja hrama Svetog Marka u Beogradu, bio je najveći Saborni hram u Srbiji, dok je stari Saborni hram u Nišu još od podizanja bio simbol nepokolebljive vere našeg naroda u Gospoda i želje da uprkos svim teškoćama podiže hramove Njemu u slavu i čast.
U godini obeležavanja dva veka ove niške svetinje završena je kompletna restauracija hrama sa blagoslovom i uz zalaganje Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija i veliki trud bratstva hrama, na čelu sa starešinom protojerejem-stavroforom Branislavom Cincarevićem.
Ovo istinsko duhovno blago naše bogospasavane Eparhije može se videti na ovom linku: 
http://www.radioglas.rs/radioglas/panorame/01/
 

Komentari
0
Pošalji komentar
exK 5Tn
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: