Možemo da očekujemo novi set mera koji bi podrazumevao 24 sata zabranu kretanja

Izvor: Niški portal | 31-Mar-2020 | 15:25

Mera koja predviđa karantin od 24 sata moguća tek pred Uskrs.

Velike gužve proteklog vikenda na popularnim izletištima širom Srbije, primorale su nadležne da preispitaju aktuelne mere i razmisle o daljem pooštravanju istih. Veliki broj građana i dalje ne poštuje preporuke koje je Vlada iznela. Ukoliko se sa ovakvom praksom nastavi, već u narednim danima možemo da očekujemo novi set mera koji bi podrazumevao 24 sata zabranu kretanja.

"Ako bude bilo potrebe, predložiću Vladi Srbije da uvede policijski čas koji će trajati 24 sata", izjavio je predsednik Srbije u emisiji na TV "Prvoj".

"Imam strah od odgovornosti, a ne za sebe. Što se tiče nemira, srećan sam ako ga ponekad unesem. Uvek mi je nekako dopadala ta uloga lošeg policajca koji mora najteže i najlošije vesti da saopštava, da se bori. Nekad je dobro da se ljudi ljute na mene i da loše govore o meni, ali da na kraju ipak poslušaju ono što sam rekao. Ovo je takva situacija", rekao je Vučić.

"Iako je predsednik najavio tu mogućnost već od ove nedelje, male su šanse da tada bude uveden totalni karantin, ali ukoliko jedan broj građana nastavi da se ponaša nedisciplinovano, oko Uskrsa bismo mogli da očekujemo i to", kaže sagovornik „Blica”, a ovo je potvrđeno i za "Telegraf".

Komentari
0
Pošalji komentar
2Nc wJI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: