KO ĆE BITI NOVI PREMIJER? Tri imena u trci, Vučić odlučuje

Izvor: Niški portal | 25-Jun-2020 | 09:38

Izborne kutije još uvek se nisu ohladile a kadriranje vlade već je počelo. U trci za novog šefa Vlade Srbije su tri imena - premijerka Ana Brnabić, privi na listi SNS Branislav Nedimović i dugogodišnji gradonačelnik Miloš Vučević.

U igri bilo i ime ministra finansija u odlazećoj vladi Siniše Malog, kao i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. poslednju reč daće lider partije koja je osvojila ubedljivu popbedu Aleksandar Vučić.

Ana Brnabić

Velika je verovatnoća da će odlezaća premijerka dobiti još jedan mandat da vodi Vladu, iako je prošle godine bilo najava da je spremna da se povuče iz političkog života u Srbiji tvrde izvori. Brnabić se poprilično aktivirala u kampanji, a kako je i sam Vučić u više navrata ponovio, zadovoljan je njenim dosadašnjim radom.

Miloš Vučević
Osnivač novosadskog SNS i prvi čovek Novog Sada visoko se kotira u stranci, i jedan je od Vučićevih najbližih saradnika. Ukoliko ne bude vodio Vladu Srbije Vučevića svakako čeka "jača" funkcija od one koju je do sad imao tvrde izvori.

Branislav Nedimović

Prvi na listi SNS na parlamentarnim izborima, važi za "tihog" naprednjaka, koji se nije isticao u prethodnom sazivu, niti negativno niti pozitivno. Nedimović je jedan od većih Vučićevih aduta, upravo zato što u javnosti nije "uprljan" aferama poput nekih od njegovih najbližih saradnika. Odluka da upravo njega stavi na čelo liste poznavaoci prilika ocenjuju kao "pametan potez", a Nedimoviću, iako je najslabiji od troje kandidata za šefa Vlade, svakako se smeši odgovornija funkcija od ministra provrede kažu izvori iz Vlade.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
U6R KwI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: