Krizni štab Prokuplje: Radnici da rade od kuće, građani da ne izlaze iz svojih domova

Izvor: Niški portal | 19-Nov-2020 | 00:29

Krizni štab za borbu protiv pandemije koronavirusa u Prokuplju uputio je molbu građanima da zbog ozbiljnosti situacije sa koronom bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

- Iz časa u čas se povećava broj zaraženih u Prokuplju i Topličkom okrugu i sve je veći broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom, kaže se u saopštenju i dodaje da su kapaciteti Opšte bolnice "DR Aleksa Savić" u Prokuplju, u kojoj se leče stanovnici iz celog Topličkog okruga, gotovo popunjeni.


U cilju prevencije i sprečavanja širenja zaraze virusom Kovid -19 na teritoriji grada Prokuplja, a zbog pogoršanja epidemiološke situacije Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja dao je preporuku, da se tamo gde je to moguće organizuje rad od kuće, kao i da se redukuje rad šalterskih službi i primene se i druge mere zaštite.

- Treba reći, da se  uvođenje rada od kuće preporučuje svim direktnim i indirektnim budžetskim korisnicima, ali i ispostavama republičkih organa i filijalama republičkih ustanovama na području našeg grada. Ova preporuka za rad od kuće treba da se primenjuje na zaposlene sa hroničnim bolestima i starijim osobama od 60 godina, poručuju iz kriznog štaba grada Prokuplja.

Komentari
0
Pošalji komentar
mB1 0DW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: