ZA VIŠE BEBA: Gradska uprava u Prokuplju finansira vantelesnu oplodnju

Izvor: Niški portal | 12-Sep-2019 | 09:17

Gradska uprava u Prokuplju u skladu sa populacionom politikom opredelila je sredstva za finansiranje vantelesne oplodnje, za bračne ili vanbračne parove koji više ne ispunjavaju kriterijume za finansiranje od strane RFZO.

Ovim programom, lokalna samouprava u Prokuplju daje svoj doprinos rešavanju  ovog problema, koji je, prema statističkim podacima, prisutan kod svakog šestog para u Srbiji.

 - Svi zainteresovani parovi potrebnu dokumentaciju i zahteve mogu da predaju najkasnije do 20. novembra ove godine, kako bi ostvarili pravo na finansiranje vantelesne oplodnje, kažu u gradskoj upravi.

Objašnjavaju da pravo na finansiranje jednog pokušaja vantelesne oplodnje mogu da ostvare bračni (vanbračni) partneri koji su imali tri pokušaja vantelesne oplodnje bez živorođenog deteta o trošku RFZO, kao i lica koja su odbijena od strane RFZO, pri čemu i u jednom i u drugom slučaju, žena u momentu podnošenja zahteva nije navršila 45 godina.

Sve informacije i konsultacije pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na finansiranje troškova vantelesne oplodnje, mogu se dobiti na brojeve telefona 027/324-862 i 027/324-625. 

Niški portal

Komentari
0
Pošalji komentar
OW0 EwL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: