Zatvorenici u Srbiji onlajn uče da kontrolišu bes

Izvor: Niški portal | 10-Sep-2020 | 00:19

U Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) u Nišu za osuđenike je pokrenut program psihosocijalne podrške putem onlajn radionica za kontrolu besa, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

– Radionice se prvi put održavaju onlajn zbog mera prevencije na sprečavanju širenja virusa korona. Radionice za kontrolu besa se godinama unazad organizuju u kazneno-popravnim zavodima u Srbiji, ali program je specifičan po tome što su osuđenici obučeni da budu treneri drugim osuđenim licima-navelo je Ministarstvo.

Obuku trenera, zasad, je prošlo sedam osuđenika koji su nastavili program da sprovode sa 64 osuđenika u KPZ u Nišu, uz prisustvo zaposlenih u Službi za tretman.

-Cilj programa je da stimuliše promene u ponašanju koje je, u najvećoj meri, i dovelo do činjenja krivičnih dela, a koji može da pomogne da se poboljša fizičko i mentalno zdravlje osuđenika. Svrsishodnost programa je i u razvoju većeg stepena samopouzdanja osuđenika i njihovog boljeg reagovanja na stresne situacije-objasnilo je nadležno Ministarstvo.

Radionice u KPZ u Nišu se organizuju u saradnji sa nevladinom organizacijom Centar za ljudska prava iz Niša, uz finansijsku podršku nemačke organizacije „Help".

Komentari
0
Pošalji komentar
meA qPk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: