Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio epidemiološku situaciju u Nišu kao bolju, iz dana u dan

Izvor: Niški portal | 03-May-2020 | 11:03
Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija u Nišu iz dana u dan bolja. Smanjuje se broj pacijenata na lečenju u KC Niš i privremenim kovid bolnicama, kao i broj zaraženih korona virusom u socijalnim ustanovama na teritoriji Grada i okolnih opština. Istovremeno, raste broj testiranih građana, a smanjuje procenat onih sa pozitivnim rezultatom na prisustvo virusa COVID19.
 
 
Ipak, epidemiolozi ocenjuju da je sveukupna situacija u Nišu i dalje nesigurna, i da rizik od oboljevanja postoji, te da je, zbog toga, neophodna puna primena svih propisanih mera zaštite uz obavezno poštovanje preporuka lekara i nadležnih državnih organa.
 
Štab je ocenio da se pripreme za dalje ublažavanje mera moraju pažljivo sprovesti, i obezbediti puna primena svih zakonskih odredbi.
 
S obzirom da se od ponedeljka obnavlja javni prevoz u međugradskom saobraćaju, a da će od 8. maja početi da saobraća i gradski prevoz u Nišu, naloženo je testiranje svih vozača, konduktera i kontrolora na Covid19.
 
 
Posebna pažnja posvećena je i činjenici  da u ponedeljak, 4. maja, ponovo počinju da rade kafići i drugi ugostiteljski objekti, te je dat nalog svim inspekcijskim službama da na terenu striktno kontrolišu primenu svih propisanih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, objavljenih na zvaničnom sajtu Grada Niša, koji su obavezujući za sva pravna lica i preduzetnike, pružaoce usluga.
Komentari
0
Pošalji komentar
3S1 2QC
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: